GALERIE OP DE ROTTE 2008 - DE VERLEIDING II
28 juni t/m 28 september

De drijvende tentoonstelling Galerie op de Rotte is een eye-catcher van kunstwerken op het Rotte tussen de Zaagmolenbrug en de Noorderbrug. De kunstwerken worden jaarlijks ontworpen en gebouwd door een mix van beroepskunstenaars uit verschillende disciplines, zoals beeldend kunstenaars, architecten, reclamebureaus, decorbouwers, industrieel ontwerpers, landschapsarchitecten, fotografen, ontwerpers van publieke ruimte en theatermakers.

Dit jaar vindt de drijvende tentoonstelling voor de 10e keer plaats.
Zeven kunstwerken zijn geplaatst op de Rotte tussen de Noorderbrug en de Zaagmolenbrug, van: Bos & Couvée, Ideddy & HUNK-Design, Chris Kabel, MA.AN, Studio Makkink & Bey, Jan Willem van der Schoot en Egbert Visscher.

De tentoonstelling blijft drijven tot eind september.

 

FEESTELIJKE OPENING 10e editie van Galerie op de Rotte

Op zaterdag 28 juni vond de feestelijke opening plaats en stonden de Rotte en de Zaagmolenkade in het teken van de verleiding.

Om 16.00 uur werd de tentoonstelling officieel geopend door burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam, gevolgd door optredens van stemkunstenares Greetje Bijma en de band The Auratones.

 

 

 


Deze dag kwam tot stand met medewerking van verschillende lokale ondernemers, waaronder Bij Jasper, (Petit) Grandcafe Branco, Pasta Genova, De Vlotte Vloot, SPAM, 3 x S, Limoencatering, Mwah, het Havenmuseum, De Artiesteningang en 24-9 Event Support. Met dank aan de Deelgemeente Noord, Com.Wonen en Patrimonium Woningstichting. 

De tentoonstelling is bereikbaar met tram 8 en bus 38, halte Noordplein

"De Rotte kan een nieuwe mythe zijn voor Rotterdam en een voorbeeld voor andere steden.
Het is het domein van het publiek. " (Ashok Bhalotra- architect, deelnemer 1999)