Deelnemers 'De verleiding I' - Galerie op de Rotte 2007
30 juni tot 30 september 2007
Masami Aihara (Japan) – beeldhouwer.

'KOI BUMI' (love letter)

Achtergrond van het kunstwerk is een oud Japans verhaal en een vergeten gebruik.

"Het water stroomt snel en woest door een smalle geul. Het lijkt op onze verhouding; het lijkt onmogelijk elkaar te ontmoeten. Maar uiteindelijk, als het water weer kalm zal zijn en helder als een spiegel, zullen wij elkaar weer vinden" (Keizer Sutoku 1119 – 1164)


Kees Buckens (NL) – beeldhouwer

'Pandora's Box

Kees Buckens ontwierp een hoogglans gelakt eikenhouten object in de vorm van een schelp die van binnenuit wordt verlicht, en nieuwsgierig maakt naar wat zich daarbinnen bevindt. .

Ralph Bakker (NL) – edelsmid

'Koordketting'

Koordketting, een sieraad voor de Rotte, de Rotte een sieraad voor de stad. De koordketting voor de Rotte, een ritmisch gesloten cirkel.  Met het object verwijst hij naar de 
traditionele werkwijze waarmee een koordketting gemaakt wordt.

Mirek Rhemrev (NL) – industrieel vormgever

'De Wolken'

Naar aanleiding van het gedicht "De wolken" van Martinus Nijhoff en het thema 'de Verleiding' maakte Mirek Rhemrev een beeld voor de Rotte, dat iets zegt over de omgeving, sfeer en echtheid. De spiegelstrook is altijd in beweging, net als de Rotte zelf.

Zandstra & Verkuyl (NL) – beeldend kunstenaars

'Emio'

Dramatische gebaren, bewegingen en poses van meeuwen werden vertaald naar de menselijke figuur, geïnspireerd op de danser en choreograaf Emio Greco.

Caroline de Vlaam (NL) – ontwerper van openbare ruimte

'Tangram'

Verleiding is een spel. Dit werk verwees naar het veelkleurige moza´ek van de bewoners van Noord en het mysterie van de waterlelie. Ook vormden de groene stukken de delen van vier verschillende tangrams.

Piet Rogie (NL) – choreograaf

Manneke(n) Maan

Een object, opgedragen aan de 'poëzie van alledag' die overal te vinden is voor wie om zich heen kijkt. Het beeld representeert de poëzie die haar weg volgt, altijd en overal, ook in moeilijke omstandigheden, of misschien wel juist.